Sociaal project

Aquilae, de makelaarsvereniging waar ons kantoor lid van is, zet zich in voor een goed doel. Dat goede doel is Pinocchio. vzw Pinocchio zet zich nationaal in voor de belangen en het welzijn van verbrande kinderen en jongeren van 0 tot 25 jaar. De opbrengst van benefietacties die de makelaars organiseren, schenkt Aquilae aan Pinocchio.

Kinderen en jongeren met brandwonden lijden. Om dat leed te verzachten, wil Pinocchio helpen. Cliniclowns maken het verblijf in het ziekenhuis aangenamer. Medische kosten en kosten voor drukkledij, maskers en zalven, medicatie en zonneproducten neemt de vzw op zich. Naast financiële hulp en het aangenamer maken van de hospitalisatie investeert de vzw in het organiseren van brandwondenkampen, het bezoeken van pretparken en het organiseren van een sinterklaasfeest.

Om deze menslievende acties te financieren, verkoopt de vzw gadgets. De belangrijkste bron van inkomsten zijn giften van particulieren en bedrijven en de opbrengsten van benefietacties van de vzw of acties van derden. Prinses Astrid is erevoorzitter van de nationale vzw.

Hubert Van Der Snickt van vzw Pinocchio is blij met de steun die Aquilae geeft: “Onze mensen zetten zich vrijwillig in voor de patiëntjes. Maar we steunen hen en hun ouders daadwerkelijk ook financieel. Daarmee hopen we het leed een beetje te kunnen verzachten. Dat kunnen we enkel doen met de giften van serviceclubs, particulieren en bedrijven. Daarom vinden we het natuurlijk fantastisch dat Aquilae onze vzw en daarmee talrijke kinderen en jongeren met brandwonden steunt!” aldus Hubert Van Der Snickt.